Internet Of Things

smart home

Internet of things :
Het is je vrije weekend, na eerst lekker geslapen te hebben op je slimme bed, die zich automatisch naar jouw voorkeuren aangepast heeft , word je wakker van de geur van vers gezette koffie uit de slimme koffiezetter.
Nadat je je ontbijt opgepeuzeld hebt en je genoten hebt van dat heerlijke bakje koffie, pak je je voetbaltas in. Er staat een belangrijke wedstrijd op het programma.
Gelukkig kan je meerijden met een teamgenoot. Jouw elektrische auto staat nog aan de lader.

Apps

Via een app op je smartphone zie je dat er iemand aanbelt bij je thuis. Dankzij de slimme deurcommunicatie lijkt het net dat je thuis bent en kiest de aanbeller het hazenpad.

De wedstrijd is winnend afgesloten en je gaat tevreden weer naar huis. Je doet de smerige was in de slimme wasmachine .Door de slimme dosering gebruik je precies genoeg wasmiddel om alle was weer perfect schoon te krijgen.

Na de lunch zie je dat de tuin gemaaid en beregend moet worden. De robotmaaier maait het gras precies op de vooraf ingeprogrammeerde hoogte. De slimme sproei installatie start automatisch een kwartier nadat de maaier klaar is met zijn werk.

Het wordt tijd om even te sporten en via YouTube volg je een yogales op je slimme yoga mat. D.m.v. sensoren herkent de mat welke bewegingen je doet. Door deze sensoren krijg je aanbevelingen voor oefeningen.

Het wordt tijd om eens te gaan denken wat die avond te gaan eten .Via de tablet die verbonden is met de slimme koelkast, zie je direct welke groente en welk vlees er nog is. je krijgt receptvoorstellen voor die avond. En de koelkast maakt een boodschappenlijst voor de te halen boodschappen .

Na heerlijk gegeten te hebben zet je de afwas in de voorgeprogrammeerde vaatwasser, daarna ga je relaxed TV kijken op je smart TV.
De vermoeidheid slaat toe . Om nog even heerlijk te ontspannen heb je je slimme bad vol laten lopen. De temperatuur is perfect afgesteld op je wensen.

Via een app worden de zware gordijnen in je slaapkamer gesloten en ga je naar bed.

Bovenstaande zou zomaar een dag uit het leven van de moderne mens kunnen zijn. Steeds meer apparaten worden “slim” gemaakt om ons van gemak te voorzien.
Het lijkt perfect, maar er kleven natuurlijk ook wel nadelen aan.

Beveiliging


Hoe beveilig ik al deze slimme apparatuur , hoe bescherm ik mijn persoonlijke gegevens om te voorkomen dat cybercriminelen hun slag kunnen slaan?

  • Schaf een slimme firewall aan
  • Beveilig uw netwerk altijd met een WPA2-encryptie en een sterk wachtwoord
  • Update de slimme apparaten regelmatig (beveiliging en firmware